29 martie , 2024

Ultimele articole

AcasăDIETEDieta Atkins. Faze, retete si tot ce trebuie sa stii ca sa...

Dieta Atkins. Faze, retete si tot ce trebuie sa stii ca sa slabesti rapid si eficient

Dieta Atkins este un regim alimentar ce se bazeaza pe un consum scazut de carbohidrati. Aceasta inseamna ca, hidratii de carbon sunt evitati ori de cate este posibil.

Planul de alimentatie va permite sa consumati din plin proteine, sub forma de carne, albusuri de ou, nuci, precum si de legume si fructe pentru a indeplini organismului nevoile de hidrati de carbon. Dieta Atkins ti se potriveste in cazul in care: simti ca esti dependent de zahar sau simti nevoia sa mananci dulce destul de des. Esti in cautarea unei diete bazata pe un consum scazut de carbohidrati si un consum ridicat de fibra. Te-ai saturat sa numeri calorii si preferi sa mananci pana te saturi. Aceasta dieta poate sa nu ti se potriveasca daca: Esti vegetarian sau nu iti plac foarte mult alimentele bogate in proteine. Ai anumite restrictii medicale sau anumite medicamente, ca diuretice.

Dieta Atkins stil de viata si sfaturi

dieta atkins – planul general Dieta Atkins consta in schimbarea stilului de viata. Odata ce organismul dumneavoastra s-a acomodat cu reducerea de hidrati de carbon, kilogramele in plus au fost pierdute, si sunteti multumiti de aspectul general al corpului dumneavoastra, veti intra in faza de intretinere pentru tot restul vietii. In aceasta parte a dietei, vi se permite sa introduceti unii carbohidrati in meniul dumneavostra. Cu toate acestea, alegeti acesti carbohidrati cu grija si asigurati-va ca sunt sanatosi pntru organism. Orice aliment care nu este prelucrat este bun, cum ar fi paine integrala de grau. Prin adaugarea carbohidratilor inapoi in dieta cu atentie, puteti fi siguri ca veti mentine pierderea in greutate dobandita de la dieta Atkins.

Pro si Contra in dieta Atkins

Daca va ganditi sa incercati dieta Atkins, trebuie sa cantariti argumentele pro si contra. Scaderea in greutate obtinuta in urma dietei Atkins este foarte reala. Cand eliminati cat mai multi carbohidrati posibili din dieta dvs., veti pierde in greutate. Cu toate acestea, daca nu respectati toate regulile dietei Atkins, veti reveni la greutatea initiala. Cei care folosesc dieta spun ca se scade repede in greutate, si te mentii, cu conditia sa respecti in continuare dieta. Aceasta, desigur, este unul dintre cele mai mari argumente pro de la dieta Atkins. Un argument contra acestei diete ar fi numarul mic de alimente permise. Daca decideti sa incercati dieta Atkins, trebuie sa fiti hotarati sa va schimbati stilul de viata.

Alimente permise in dieta Atkins

Faza 1 : Sunteti liber sa va bucurati de majoritatea tipurilor de peste, pasari de curte si produse din carne ce nu contin carbohidrati, dar asigurati-va ca obtineti 12 la 15 de grame de carbohidrati din legume.

– toate tipurile de peste

– toate tipurile de carne de pasare

– toate tipurile de crustacee

– toate tipurile de carne, inclusiv: bacon, carne de vita, sunca, carne de miel, carne de porc, manzat, carne de vanat.

– unele preparate din carne, kaizer, sunca contin zahar, care se va adauga la carbohidrati.

De asemenea, evitati preparatele congelate si alte tipuri de carne cu adaos de nitrati. Ouale sunt unele din cele mai hranitoare alimente. De aceea ouale sunt alimentul de baza la micul dejun in dieta Atkins. Simtiti-va liber sa preparati ouale dupa bunul plac: adaugati ciuperci si ceapa, sau chiar de piper verde, branza Feta, busuioc, oregano si alte plante aromatice. Ouale se pot consuma preparate sub orice forma.

– branza

– cascaval

– branza de vaca, de oaie si de capra 1 oz = 0.3 carbohidrati

– crema de branza 1 oz = 0.8 carbohidrati

– branza feta 1 oz = 1.2 carbohidrati

– mozzarella 1 oz = 0.6 carbohidrati

– parmezan 1 lingura = 0.2 carbohidrati

Legume: Ar trebui sa consumati aproximativ 12 pana la 15 de grame de carbohidrati pe zi, sub forma de legume, care este echivalent cu mai multe cupe in functie de continutul efectiv carbohidrati:

– telina 1 tulpina 0.8 carbohidrati

– castravete 1/2 = 1.0 carbohidrati

– andive 1/2 cana 0.0 carbohidrati

– chimen dulce 1 cana = 3.6 carbohidrati

– salata verde 1/2 = 0.2 carbohidrati

– ciuperci 1/2 cana = 1.2 carbohidrati

– patrunjel 1 lingura = 0.1 carbohidrati

– ardei 1/2 = 2.3 carbohidrati

Urmatoarele legume au un continut mai mare de carbohidrati, dar contin elemente nutritive importante pt organism si nu trebuiesc excluse din meniul zilnic.

– Anghinare 1/2 cana = 4.0 carbohidrati

– Avocado 1 buc = 3.5 carbohidrati

– Muguri de bambus 1 cana = 1.1 carbohidrati

– Broccoli 1/2 cana = 1.6 carbohidrati

– Varza de Bruxelles 1/4 cana = 2.4 carbohidrati

– Varza 1/2 ceasca (brut) = 2.0 carbohidrati

– Conopida 1/2 (brut) = 1.0 carbohidrati

– Vanata 1/2 cana = 1.8 carbohidrati

– Gulie 1/2 cana = 4.6 carbohidrati

– Praz 1/4 cana = 1.7 carbohidrati

– Masline verzi 5 = 2.5 carbohidrati

– Masline negre 5 = 0.7 carbohidrati

– Ceapa 1/4 ceasca (brut) = 2.8 carbohidrati

– Dovlecel 1/4 cana = 2.4 carbohidrati

– Mazare 1/2 cana = 3.4 carbohidrati

– Spanac 1/2 ceasca (brut) = 0.2 carbohidrati

– Suc de fructe de vara 1/2 cana = 2.0 carbohidrati

– suc de rosii = 4.3 carbohidrati

Dressing pentru salate – Orice sos pregatit pentru salata fara adaos de zahar si nu mai mult de 1-2 linguri este acceptabil.

– Cezar 2 linguri = 0.5 carbohidrati

– Ttalian 2 linguri = 3.0 carbohidrati

– Suc de lamaie 2 linguri = 2.8 carbohidrati

– De ulei si otet 2 linguri = 1.0 carbohidrati

Grasimi si uleiuri : aici nu exista carbohidrati, dar sa avem in vedere ca portia este de aproximativ 1 lingura.

– Unt

– Maioneza – asigurati-va ca acesta nu are nici un adaos de zahar

– Ulei de masline

– Uleiuri vegetale – Cele etichetate „presate la rece” sunt deosebit de bune si uleiul de masline este unul din cele mai bune.

– Soia

– Seminte de struguri

– Susan

– Floarea-soarelui

Nu incingeti uleiul la temperaturi ridicate atunci cand gatiti. Folositi ulei de masline numai pentru gatit. Utilizati ulei de susan la salate, dar nu pentru gatit.

Bauturi

– Cafea decofeinizata sau obisnuita si ceai

– Ceai de plante (fara adaos de zahar)

– Apa – cel putin opt pahare pe zi, inclusiv apa filtrata, apa minerala, apa de izvor, apa de la robinet.

Se pot consuma 1-2 cesti de ceai sau cafea.

Alcolul in dieta atkins

– nu este permis consumul de alcool in timpul primelor 2 saptamani dieta Atkins. Dupa primele 2 saptamani se poate consuma un pahar de vin, bere sau o cantitate mica de alcool amestecata cu apa sau sifon. Evitati amestecarea alcoolului cu sucuri de fructe si apa tonica. Consumul de alcool poate incetini procesul de pierdere in greutate.

Faza 2

Combinati alimentele de pe lista urmatoare cu cele permise in cadrul fazei 1. In aceasta faza trebuie sa mai mariti cantitatea de carbohidrati consumata cu 5 pe zi timp de o saptamana. Puteti consuma si alte alimente, cum ar fi nuci, seminte si fructe de padure.

Branzeturi :

– brinza de 1% 3/4 ceasca = 4.7 carbohidrati

– Smantana 3/4 ceasca = 4.8 carbohidrati

– Branza Mozzarella 5 oz = 3.0 carbohidrati

– Branza Ricotta 3/4 ceasca = 5.7 carbohidrati

Nuci si seminte

– migdale 30 buc = 5.2 carbohidrati

– seminte de floarea-soarelui 6 linguri = 5.0 carbohidrati

– Fistic 50 buc = 5.0 carbohidrati

– Nuci 14 nuci = 5.0 carbohidrati

Fructe

– afine (proaspete) 1/4 cana = 5.1 carbohidrati

– zmeura (proaspete) 1/4 cana = 3.6 carbohidrati

– capsuni (proaspete) 1/4 cana = 2.6 carbohidrati

Sucuri

– suc de lamaie 1/4 cana = 5.2 carbohidrati

– suc de lamai verzi(lime) 1/4 cana = 5.6 carbohidrati

– suc de rosii 1/4 cana = 4.9 carbohidrati

Faza 3

In aceasta faza adaugati cate 10 carbohidrati pe zi timp de o saptamana. Pe langa alimentele permise anterior mai puteti consuma

Legume

– Morcovi 3/4 ceasca = 10.2

– Cartofi 1/2 cana 13.9

– Fasole 1/2 cana = 12.9

– Linte 1/2 cana = 12.1

Fructe

– Mar 1/2 de mar = 8.7

– Banana 1 mica = 21.2

– Cirese 1/4 cana = 4.2

– Grapefruit 1/2 = 7.9

– Struguri 1/4 cana = 7.1

– Kiwi 1 = 8.7

– Mango 1/4 cana = 6.3

– Piersica 1 = 8.9

– Prune 1 = 7.6

– Pepene verde 1/2 cana = 5.2

Boabe

– Fulgi de ovaz 1/2 cana = 10.6

– Paste (integrale de grau) 1/4 cana = 8.3

– Orez integral = 1/4 cana = 10.3

Urmărește-ne si pe Google News

Citeste si:

Citește și: